Pergjigjka e thjeshte eshte PO, ju duhet te jeni prezent ne media sociale.

Ka shume perfitime te jesh ne media sociale dhe prandaj nuk mund ta injorosh.

Prezenca ne media sociale:

  • jep nje linje direkte komunikimi me klientiet tuaj potencial
  • jep mundesi te konsideroni dhe tu pergjigjeni kerkesave te klienteve
  • helps you bring traffic back to your website
  • prezanton biznesin tuaj ne nje audience me te gjere
  • jep mundesi te mesoni me shume rreth audiences tuaj
  • ndihmon biznesin te shfaqet ne motorrat e kerkimit
  • pozicionon biznesin tuaj si modern, aktual dhe te rendesishem

Por kjo nuk do te thote qe ju duhet te krijoni profile ne cdo rrjet social. Ju mund te krijon nje platform rrjetesh sociale qe pershtaten me biznesin tuaj.

Rrjetet sociale qe cdo biznes duhet te jete prezent

Jane tre platforma ku biznesi juaj duhet te jete patjeter.

1. Facebook

Ne tremujorin e pare te 2015, Facebook raportoi qe ka me shume se 1.44 miliard vizitor aktiv ne muaj.. kjo thjesht eshte nje audience gjigande per tu injoruar.

Nuk eshte vetem audienca e madhe qe ben qe Facebook te jete e domosdoshme.

me Facebook Audience Insights, ju mund te merrni informacion rreth ndjekesve tuaj rreth vendodhjes, interesave apo sjelljes se tyre. Reklamat e facebook me opsionet e tije ju japin mundesi te krijoni reklama qe pershtaten me nevojat tuaja.

2. Google+ ose Google My Business

Cdokush ka deshire qe te shfaqet ne motorrin e kerkimit te Google.
Duke krijuar nje faqe Google+ per biznesin tuaj do ndihmoj Google te gjeneroje te dhena te medha per biznesin per kerkimet ne google qe perfshijne: emrin e biznesit, vendodhjen e tije, vleresime, kontaktet dhe sigurisht fotografi.

googlebus

Sigurohu qe informacioni ne profilin tuaj te jete gjithmone i sakte. Perditeso gjithmon nese ndryshon dicka ne biznesin tend.

3. LinkedIn

LinkedIn eshte dicka ndryshe nga 2 rrjete e mesiperme sepse biznesi juaj realisht nuk ka nevoje te jete ne Linkedin.
Por ju sigurisht.
Si pronar apo CEO i nje kompanie, ju jeni fytyra e biznesit dhe eshte e nevojshme te jeni prezent. Ju keni nevoje te keni nje profil Linkedin ne menyre qe te shfaqni aftesite tuaja, te ndertoni autoritet dhe besim, dhe te lidheni me klient potencial apo partner.

Rishiko mundesite e tua perpara se te shtoni rrjete te tjera sociale

Nese jeni nje biznes i vogel mund te mjaftoheni me rrjete e lartpermendura. Keto jane te mjaftueshme dhe cdo shtese tjeter eshte thjesh material shtese.

Prandaj perpara se te vijoni me rrjete te tjera duhet te keni parashysh:

  1. A keni mundesi ti menaxhoni keto llogari?
  2. A i perdor rregullisht audienca juaj keto rrjete?

Nese nuk keni kohe, resurse humane apo para do ishte me mire qe te qendroni larg.